| Dual Core DA/NE | |
|
+19Archangel Bleacher Vegito Mrakoslava normo warmaster Ozren ElemenT pirika-chan Superman Dunpeal DJM Gardian EvANGEL the_last_one Kuroi Tenshin Animusu SSJ_5 Liquid_Snake Zer0 dragon13 23 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Bleacher Learned Otaku
Broj poruka : 675 Godina : 37 Datum upisa : 27.06.2008
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Sub Sep 27 2008, 06:49 | |
| C2D mi drasticno smanjuje vreme renderovanja u Blenderu ili After effects! A mogu da igram jako zahtevne igre! U svakom drugom pogledu nema nekih razlika u performansi. | |
|
| |
Archangel Ghost in the Shell
Broj poruka : 1046 Godina : 44 Lokacija : KG Datum upisa : 05.11.2007
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Sub Sep 27 2008, 07:27 | |
| Ne brini za vreme rendering-a - to nije do loshijeg CPUa vec do nachina na koji se radi matematika i budi zadovoljan - to su trenutno stvarno najbolji procesori za male pare .. | |
|
| |
Bleacher Learned Otaku
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Sub Sep 27 2008, 07:39 | |
| Procesor je sjajan! Al isti program, ista verzija, samo razlika u procesoru, u After Effects, pustio da mi renderuje i posle 45min nije stigo ni do pola, ugasio, prekopirao fajl na drugi komp i stavio da se renderuje, zavrsio za 12 min! Ista podesavanja, sve isto! | |
|
| |
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Sub Sep 27 2008, 18:57 | |
| ne bi smela da bude tolika razlika ... a taj drugi komp je pretpostavljam sa x2 procesorom ?? ... uzmi sve one benchmark-ove i provrti ih na kompu ... tebi neshto tu kochi stvari ...nadji shta je u pitanju .. vidi sa warmaster-om on se izivljava po hardware-u pa moze da ti pomogne pri dijagnozi ... | |
|
| |
=Steamroller= Ronin
Broj poruka : 89 Datum upisa : 23.01.2008
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Sub Sep 27 2008, 19:29 | |
| - dragon13 ::
- Ako vam kazem da u igrama Dual Core procesori NEKORISTE OBA JEZGRA i da se ta 2 JEZGRA koriste samo kada procesor obradjuje neku grafiku u #dmarku i Photoshopu a da ovako koristi samo jedno jezgro da li vam se onda isplati da ga uzimate za igrenje jer po ovome ispada samo da su za rad i za nista vise da li vam se ispalti.
Ako vam kazem da INtel 3.6 GHZ Dual CORE za igre koristi samo 1.8 GHz,covek potpuno skrene i pocne da trokira i tripuje vise. Ovu logiku takodje poseduje i AMD tako da ni ti korisnici nisu bas odusevljeni tom zamisli (uverio sam se za generaciju od 4200 do 5000+)---radio sam s njima u jednom servisu.
Interesuje me vase misljenje igra kao Supreme Commander ZAHTEVA dual core proc. bez njega mozhesh samo sanjati da tjesh igrati normalno igru | |
|
| |
pulzarokkit Kishi Otaku
Broj poruka : 3914 Fav Anime : Kara no Kyoukai Datum upisa : 11.08.2007
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Sub Sep 27 2008, 19:56 | |
| 95% igara ne iskoristavaju dual core mozda ove koje ce da izadju tek
imas mozda par naslova, npr. kao sto je steam naveo | |
|
| |
socom Advanced Otaku
Broj poruka : 787 Godina : 45 Lokacija : Shabatz - Beograd Fav Anime : Ghost In The Shell, DeATh NoTe, Elfen Lied, All of Macross & Robotech Datum upisa : 13.12.2007
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Sub Sep 27 2008, 22:29 | |
| Mala razlika u ceni, ja sam za DC, ne shkodi. Za quad vetj nisam, bacanje para, sem za neke profi stvari. | |
|
| |
Bleacher Learned Otaku
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Ned Sep 28 2008, 18:08 | |
| - Archangel ::
- ne bi smela da bude tolika razlika ... a taj drugi komp je pretpostavljam sa x2 procesorom ?? ... uzmi sve one benchmark-ove i provrti ih na kompu ... tebi neshto tu kochi stvari ...nadji shta je u pitanju .. vidi sa warmaster-om on se izivljava po hardware-u pa moze da ti pomogne pri dijagnozi ...
Ma komp je dosta star, Athlon, x86! 256MB ram, Nvidia GeForce 2 na 64 Mb! Iskoristicu taj komp za nesto pametno, neki firewall ili Arcade Cabinet! Za sad je ovaj novi prilicno dobar! | |
|
| |
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Pon Sep 29 2008, 05:55 | |
| nishta ja onda tebe nisam razumeo - jel c2d sporo radi render ili taj Athlon ... ja sam ukapirao da si probao na c2d i nije htelo pa si onda za 12 min na nekom (pretpostavio sam AMD x2) odradio posao ...a u stvari ti si pohvalio c2d da ti brze renderuje i josh plus bolje igre bla bla bla .. jel tako ????? | |
|
| |
Bleacher Learned Otaku
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Pon Sep 29 2008, 07:20 | |
| That's right! Problem u komunikaciji! XD
Athlon sporo renderuje! C2D radi super! Za sad nema zalbi! | |
|
| |
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Pon Sep 29 2008, 18:42 | |
| dobro je i da renderuje ta dva procesora su nebo i zemlja | |
|
| |
Mrakoslava Gaijin
Broj poruka : 23 Datum upisa : 21.07.2008
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Sub Okt 04 2008, 10:12 | |
| - socom ::
- Mala razlika u ceni, ja sam za DC, ne shkodi.
Za quad vetj nisam, bacanje para, sem za neke profi stvari. Nisam ni s PS-om iskoristila sva 4.... Premier dodushe jede... | |
|
| |
Zoi Shugyosha
Broj poruka : 36 Godina : 33 Fav Anime : DN,DtB i jos njih... Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE Sub Okt 04 2008, 21:26 | |
| - dragon13 ::
- Ako vam kazem da u igrama Dual Core procesori NEKORISTE OBA JEZGRA i da se ta 2 JEZGRA koriste samo kada procesor obradjuje neku grafiku u #dmarku i Photoshopu a da ovako koristi samo jedno jezgro da li vam se onda isplati da ga uzimate za igrenje jer po ovome ispada samo da su za rad i za nista vise da li vam se ispalti.
Ako vam kazem da INtel 3.6 GHZ Dual CORE za igre koristi samo 1.8 GHz,covek potpuno skrene i pocne da trokira i tripuje vise. Ovu logiku takodje poseduje i AMD tako da ni ti korisnici nisu bas odusevljeni tom zamisli (uverio sam se za generaciju od 4200 do 5000+)---radio sam s njima u jednom servisu.
Interesuje me vase misljenje vecu kolicinu gluposti i neupucenosti u jednom postu odavno nisam procitao.jos od SF foruma... evo da se ne pravim pametan,samo cu ti postaviti par pitanja: Sta je netBurst tehlonogija? Zasto je onaj ko ju je koristio odustao od nje? Zasto Intel vodi trenutno na trzistu procesora,protiv AMDa? Jesi ikad cuo za performanse po watu i sl.? eto ako/kad dobijes odgovore na ova pitanja,mozda skontas sta valja a sta ne valja u tvom postu Salute | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Dual Core DA/NE | |
| |
|
| |
| Dual Core DA/NE | |
|