| Game Development | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Ganderoleg Gaijin
Broj poruka : 22 Lokacija : Bg, Vracar Datum upisa : 23.12.2007
| Naslov: Game Development Pet Dec 28 2007, 02:49 | |
| >Masters of the Universe< Moja Low-Budget igra u pripremiZdravo svima Znam da Masters of the Universe (MOTU) estetika nema bas mnogo veze sa Manga estetikom ali game development je, bar meni, interesantan topic pa reko da iskucam par redova. Moja igra je Very-low-budget (skoro No-budget) pa cu se zadrzati na alatima koje ja koristim & koji su jeftini za legalizaciju i ne zahtevaju kontaktiranje & uvodjenje sponzora. Igra je pravljena prema crtanoj MOTU seriji iz '80-tih, a specificnost igre je ta da ce pored kompletnog 3D okruzenja svi likovi u igri biti 2D. Mislio sam da ce to biti interesantno a i da ce se na taj nacin najbolje ocuvati identitet originalnih karaktera iz same crtane serije. Pogled igraca je iz prvog lica, pa imam posebni sistem klinchovanja kamere da bi se izbegli nepozeljni uglovi. Ideju mi je dala reklama na Cartoon Network-u gde je u 3D okruzenje nakalemljena 2D animacija Dextera. Glavni program koji koristim je 3DGameStudio ( 3DGS) platforma koja koristi Conitec Engine baziran na Quake III Game Engine-u. 3DGS je kompletno zaokruzena platforma za kreiranje 3D & 2D igara koja sadrzi WED (World Editor) za kreiranje mape, MED (Model Editor) za kreiranje modela & SED (Script Editor) za programiranje. Evo liste programa koje ja koristim & liste popularnih, skupih programa koje sam uspesno izbegao: Za modeliranje: 3DGS World Editor 3DGS Model Editor....................Autodesk 3DS Max ili Autodesk Maya(od 3.400 do 8.000) Za programiranje: 3DGS Script Editor....................MicrosoftVisual C++ ili Borland C++ Builder(od 800 do 1.300) Engine: 3DGS Engine.............................QUAKE 3 Engine ili QUAKE 4 Engine(od 7.000 do 170.000) Za 2D Art: Paint.Net & IrfanView(za Dz)....... Photoshop CS3 (800Evra) Za video obradu: Virtual Dub(Za Dz) > 160 Evra <...........................................> od grubo 10.000 Evra do grubo koliko god hoces < Naravno ako covek nabavi Maxa, Borlanda & cool engine onda to znaci da prvi igru A kategorije & to je totalno druga liga od 3DGameStudio lige ali... ako sklapas svoju prvu igru & imas "tim" od dva ortaka ne mora bas da bude novi Doom Postoje mnogo jeftiniji programi od Maxa & Maye a i razne platforme za programiranje kao i gomila besplatnih engina od kojih su neki skroz o.k. Moj izbor je bio 3DGS i njega bih preporucio svima koji rade male, polu-amaterske projekte koje zele da plasiraju na svetsko trziste i uzmu kintu. A ako neko hoce da radi igru za nase trziste onda je citava prica potpuno nepotrebna jer kod nasih cobana-izdavaca svi programi mogu da budu ilegalni... ali ko radi igru za srpsko trziste treba da pregleda glavu jer ja, za razliku od prosecnog Nemca ili Kanadjanina, nisam u zivotu kupio originalnu igru, nikada & nigde. | |
|
| |
Ganderoleg Gaijin
| Naslov: Re: Game Development Pet Dec 28 2007, 03:06 | |
| | |
|
| |
SSJ_5 Sai Dai Rin
Broj poruka : 4173 Godina : 37 Fav Anime : One Piece Datum upisa : 23.06.2007
| Naslov: Re: Game Development Pet Dec 28 2007, 05:50 | |
| A jel imas prava na likove iz MOTU??? XD | |
|
| |
Impuls Learned Otaku
Broj poruka : 521 Godina : 38 Fav Anime : Death Note,Claymore,Berserk... Datum upisa : 10.12.2007
| Naslov: Re: Game Development Pet Dec 28 2007, 09:14 | |
| A pa lepo,lepo...napredovao si lol...samo josh da vidimo in-game kako izgleda | |
|
| |
Ganderoleg Gaijin
| Naslov: Re: Game Development Pet Dec 28 2007, 23:56 | |
| Akcija je da ce, za razliku od uobicajne prakse gde se zavrsi 50-60% igre pa se onda traze sponzori za legalizaciju koriscenih programa & plasman, ovde biti u pitanju igra dovedena do 100% i trazice se samo neko sa licencom da tu igru plasira ili u celosti otkupi, sto ce automatski biti mnogo bolji deal. Moja najveca uzdanica za ovu varijantu je Hallmark koji izdaje Dvd-e sa epizodama Mastersa iz '80-tih, ali imam jos par dodatnih mogucnosti Naravno ako bas sve opcije prsnu uvek ostaje varijanta da zamenim imena likova & njihove animacije (nije to bas neki veliki posao & mislim da ce zakociti citavu stvar najvise metar dana), zastitim prava & potrazim manjeg izdavaca ili igru plasiram sam putem sajta a puknem kintu za online reklamiranje ( http://www.sk.co.yu/2005/07/sids01.html ) E da, mislio sam da posle nove godine stavim jedan nivo za probu na filefront ili rapid ili sta god, da bi se video in-game feel citave stvari | |
|
| |
SSJ_5 Sai Dai Rin
| Naslov: Re: Game Development Sub Dec 29 2007, 06:54 | |
| | |
|
| |
Zer0 Systema Encéphale
Broj poruka : 3169 Godina : 35 Lokacija : Raftel Fav Anime : Naruto & One Piece Datum upisa : 04.07.2007
| Naslov: Re: Game Development Pon Dec 31 2007, 02:52 | |
| platio si 800 evra za cs3???? | |
|
| |
Ganderoleg Gaijin
| Naslov: Re: Game Development Pon Dec 31 2007, 03:23 | |
| Ma jok Na desnoj strani su programi koje sam uspeo da izbegnem Nisam koristio ni Photoshop, ni Maxa, ni Mayu ni bilo koji od tih bitching programa pa ne moram da pucam pare za legalizaciju ( ne bi ni imao pare) ...ali CS3 kosta toliko i da sam bio bilde da ga koristim morao bih & da se isprsim | |
|
| |
Zer0 Systema Encéphale
Broj poruka : 3169 Godina : 35 Lokacija : Raftel Fav Anime : Naruto & One Piece Datum upisa : 04.07.2007
| Naslov: Re: Game Development Pon Dec 31 2007, 03:36 | |
| brate...one word...WAREZ!! XD | |
|
| |
SSJ_5 Sai Dai Rin
| Naslov: Re: Game Development Pon Dec 31 2007, 04:23 | |
| Dzaba kad onda ne moze da je izda? | |
|
| |
Zer0 Systema Encéphale
| Naslov: Re: Game Development Pon Dec 31 2007, 04:28 | |
| | |
|
| |
SSJ_5 Sai Dai Rin
| Naslov: Re: Game Development Pon Dec 31 2007, 05:24 | |
| Pa nema leba od prodaje legalnih igara u srbiji ... | |
|
| |
Zer0 Systema Encéphale
| Naslov: Re: Game Development Pon Dec 31 2007, 07:01 | |
| pa zato i kazem tresi warez...jebo ti licence i shit like that kad je ovo ko grand line...sve sami pirati XD | |
|
| |
Yothishot King of Ronery
Broj poruka : 1259 Godina : 38 Lokacija : Zemlja Srecjija Fav Anime : Monster Datum upisa : 03.10.2007
| Naslov: Re: Game Development Pon Dec 31 2007, 15:58 | |
| Masters of the universe as in deo zenskog reproduktivnog organa(da ne kazem HIMEN!!!) ? | |
|
| |
Ganderoleg Gaijin
| Naslov: Re: Game Development Uto Jan 01 2008, 18:32 | |
| Problem je sto je igra predvidjena za plasman van Srbije. Da radim igru za srpsko trziste mogao bi da koristim sve sto mi padne na pamet, pa bi umesto 3DGS-a koristio najbolje od najboljeg i sve bi bilo looodilo dobro ali onda bi igru mogao da prodam kevi & strini od tetke jer bi svi ostali lepo nabavili pirate. Zaradio bi 120din. za KokaKolicu & otiso kuci Po zakonima koji vaze u zemljama gde se igre zaista prodaju, developer ili develop-tim koji trazi izdavaca mora da preda kompletni spisak koriscenih programa koji se onda proverava za licence jer su tuzbe mnogo zajebane & niko nece da izda tako nesto Politika Coniteca, ciji je proizvod 3DGameStudio koji koristim, je da komercijalni proizvod koji je radjen sa ilegalnom verzijom 3DGS-a automatski postaje vlasnistvo Coniteca. Eto to je recimo najbolje sto moze da se desi u slicnim situacijama- da ne budes kaznjen novcano nego da ti oduzmu igru E da- provali to sra*je sa himenom Gde im je bio mozak da daju glavnom junaku ime koje je toliko slicno sa reproduktivnim organima. | |
|
| |
SSJ_5 Sai Dai Rin
| Naslov: Re: Game Development Sre Jan 02 2008, 08:19 | |
| Pa vidite razliku
He-Man/Hymen ... Ima dosta razlike XD XD XD | |
|
| |
Impuls Learned Otaku
Broj poruka : 521 Godina : 38 Fav Anime : Death Note,Claymore,Berserk... Datum upisa : 10.12.2007
| Naslov: Re: Game Development Sre Jan 02 2008, 14:10 | |
| | |
|
| |
Ganderoleg Gaijin
| Naslov: Re: Game Development Pet Jan 04 2008, 17:55 | |
| ...nego bedak sto izgleda niko na forumu nije imao game development pokusaje ili projekte Nesto mrsav ovaj topic Toliko ima mnogo igraca na forumu a nesto malo developera. Zar niko nije pokusao da napravi nesto anime, sta god- anime sah, anime karte, anime minesweeper... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Game Development | |
| |
|
| |
| Game Development | |
|