Evo ovdje je covjek imao slicnih problema http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=24883&highlight=POWER+CALIBRATION+ERROR
Procitah i na nekim drugim temama o ovom problemu i svi se odgovori svode na kupi novi
npr cittat
power calibration ..."!
U ovoj poruci lezči ključ tvog problema (da se tako izrazim)
Za početak jedno malo pojašnjenje , CD-R/RW i DVD+/-R/RW se režu pomoću istog lasera ali on prilikom rezanja CD-a ondnosno DVD-a radi na različitim talasnim dužinama .
Po svemu sudeći je da ti se razdesilo sočivo i da nemože dobro da fokusira laser kako valja (odnosno nemože da čita/reže CD-ove)
Tu u principu i nema neke pomoći (nažalost) tako da ćeš morati da planiraš kupovinu novog uređaja ako želiš da režeš CD-ove ....
I tako al je jedan covjek rijesio problem ovako
Samo da dodam nesto sto mozda nekome pomogne. Ja sam oporavio jedan cdrw i jedan dvdrw tako sto sam ih lepo razmontirao, podmazao one dve sinice po kojima ide laser, sklopio i ponovo rade k'o da su novi. U pitanju je bio moj LG 8525B, pucali su mi diskovi, power calibration error i par drugih gresaka, menjao samo firmware, vrstu diskova, svasta i na kraju sam uzeo i podmazao sine. To je bilo pre godinu i po, rezac sam prodao drugu i jos uvek radi i reze bez problema. Drugi drajv je bio Sony DVD RW(Lite-on), ne znam koji je model.
Ako ste otvarali rezace verovatno ste primetili da na sinicama postoji neka bela mast koja vremenom zbog trenja nestane, ja sam koristio tovatnu mast, zelene boje i zacudo radi posao.