Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemPrijem  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

Problemi sa CD/DVD rezanjem

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
nicifor
Ronin
nicifor

Muški Broj poruka : 98
Godina : 39
Fav Anime : FMA, Death Note, Ghibli's movies
Datum upisa : 18.05.2008

Problemi sa CD/DVD rezanjem Empty
PočaljiNaslov: Problemi sa CD/DVD rezanjem   Problemi sa CD/DVD rezanjem EmptyPon Maj 19 2008, 15:17

e ovako, imam MATSHITA DVD-RAM UJ-850S
kad god krenem da narezem nesto nakon 10-tak sekundi mi se javlja poruka POWER CALIBRATION ERROR. ponekad uspije da dodje do pola sa narezivanjem, ali se opet desi ista prica.
mislio sam da je problem do nera, ali ista stvar se desava i kad koristim CDBurnerXP.

anyone??????

stvarno nemam pojma dal da ovaj topic stavim pod software ili hardware, ali neka ga ovdje za sada tongue
Nazad na vrh Ići dole
normo
Advanced Otaku
normo

Muški Broj poruka : 909
Godina : 33
Fav Anime : Monster,Death note,Mushishi...
Datum upisa : 02.08.2007

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa CD/DVD rezanjem   Problemi sa CD/DVD rezanjem EmptyPon Maj 19 2008, 17:52

Evo ovdje je covjek imao slicnih problema http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=24883&highlight=POWER+CALIBRATION+ERROR

Procitah i na nekim drugim temama o ovom problemu i svi se odgovori svode na kupi novi Sad  npr cittat

power calibration ..."!

U ovoj poruci lezči ključ tvog problema (da se tako izrazim)

Za početak jedno malo pojašnjenje , CD-R/RW i DVD+/-R/RW se režu pomoću istog lasera ali on prilikom rezanja CD-a ondnosno DVD-a radi na različitim talasnim dužinama .

Po svemu sudeći je da ti se razdesilo sočivo i da nemože dobro da fokusira laser kako valja (odnosno nemože da čita/reže CD-ove)

Tu u principu i nema neke pomoći (nažalost) tako da ćeš morati da planiraš kupovinu novog uređaja ako želiš da režeš CD-ove ....

I tako al je jedan covjek rijesio problem ovako

Samo da dodam nesto sto mozda nekome pomogne. Ja sam oporavio jedan cdrw i jedan dvdrw tako sto sam ih lepo razmontirao, podmazao one dve sinice po kojima ide laser, sklopio i ponovo rade k'o da su novi. U pitanju je bio moj LG 8525B, pucali su mi diskovi, power calibration error i par drugih gresaka, menjao samo firmware, vrstu diskova, svasta i na kraju sam uzeo i podmazao sine. To je bilo pre godinu i po, rezac sam prodao drugu i jos uvek radi i reze bez problema. Drugi drajv je bio Sony DVD RW(Lite-on), ne znam koji je model.
Ako ste otvarali rezace verovatno ste primetili da na sinicama postoji neka bela mast koja vremenom zbog trenja nestane, ja sam koristio tovatnu mast, zelene boje i zacudo radi posao.
Nazad na vrh Ići dole
nicifor
Ronin
nicifor

Muški Broj poruka : 98
Godina : 39
Fav Anime : FMA, Death Note, Ghibli's movies
Datum upisa : 18.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa CD/DVD rezanjem   Problemi sa CD/DVD rezanjem EmptyPon Maj 19 2008, 18:05

hmmm, nisam bas neki expert za rastavljanje, a pogotovo ne za ponovno sastavljanje hehe
al nesto cu vec probati
u svakom slucaju hvala
Nazad na vrh Ići dole
normo
Advanced Otaku
normo

Muški Broj poruka : 909
Godina : 33
Fav Anime : Monster,Death note,Mushishi...
Datum upisa : 02.08.2007

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa CD/DVD rezanjem   Problemi sa CD/DVD rezanjem EmptyPon Maj 19 2008, 18:06

No problem...
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa CD/DVD rezanjem   Problemi sa CD/DVD rezanjem Empty

Nazad na vrh Ići dole

Problemi sa CD/DVD rezanjem
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
 :: AnimeHouse Caffe :: PC World :: Software-
Skoči na: