| Da kupujem? | |
|
+7Bahamut Ozren Superman pulzarokkit Archangel Dunpeal Nynaeve 11 posters |
Da kupujem (i sta)? | Kupi komp | | 73% | [ 8 ] | Kupi lap-top | | 18% | [ 2 ] | Nemoj da kupujes, bezveze su oba | | 9% | [ 1 ] |
| Ukupno Glasova : 11 | | |
|
Autor | Poruka |
---|
Nynaeve Aes Sedai
Broj poruka : 1402 Godina : 34 Lokacija : Tar Valon Fav Anime : Naruto, Bleach, DBZ, Planetes,...... Datum upisa : 28.06.2007
| Naslov: Da kupujem? Sre Feb 27 2008, 14:50 | |
| Evo ponovo da pitam, posto se NADAM da cu za kou nedelju napokon kupiti novi komp...
Kakva je OVA konfiguracija?
Intel 3,06 GHz, 64bit 1024MB DDR2-667 memorija 160 GB SATAII 7200rpm HDD Intel GMA950 video, DirectX 9.0 do 224MB DVD+-R/RW rezac, Dual Laser, 18x 56k Fax Modem - MidiTower 400W
Cena: 16 890 din. (tatstatura i mis se dobijaju za dz)
E da, ima i ovaj lap-top... sta mislite o njemu?
Notebook MSI VR610X-021EU
ekran wide LCD 15.4'' AMD dual core procesor 1.80 GHz 2 GB RAM memorije - 160 GB hard disk DVD rezac, ATI X1250 grafika LAN i Wireless LAN mrezni adapteri 4u1 citac memorijskih kartica ugradjena 1.3 megapiksela web kamera
Cena: 46 890 din. | |
|
| |
Dunpeal Puro Otaku
Broj poruka : 2580 Datum upisa : 16.09.2007
| Naslov: Re: Da kupujem? Sre Feb 27 2008, 15:15 | |
| Ako ti lap-top nije neophodan, nemoj ga kupovati, jer za iste pare mozes da kupis za 30% bolji pc. | |
|
| |
Archangel Ghost in the Shell
Broj poruka : 1046 Godina : 44 Lokacija : KG Datum upisa : 05.11.2007
| Naslov: Re: Da kupujem? Sre Feb 27 2008, 15:16 | |
| Čekaj mala - ako ćeš da daješ 47000 bolje kupi 3x jaču desktop varijantu od tog laptopa (sad videh prethodni post ) Ono prvo je jeftino a nije loše - ne znam da li može i jeftinije od toga da se prođe a da se uzme računar u istom rangu - nisam pratio cene jedno 3 meseca. Najbolje bi bilo da ti napišeš ovde za šta tačno želiš da koristiš računar i to što konkretnija da budeš i koliko tačno max novca možeš da daš,a meni nije problem da ti sklopim neku konfiguraciju (a verujem ni drugima na forumu) pa da ti sa spiskom odeš lepo u kupovinu. Pozz | |
|
| |
pulzarokkit Kishi Otaku
Broj poruka : 3914 Fav Anime : Kara no Kyoukai Datum upisa : 11.08.2007
| Naslov: Re: Da kupujem? Sre Feb 27 2008, 15:28 | |
| ovako da ne pnavlam ono sto su vec rekli desktop racunar sto si stavila je ... hmmm pa nije nesto (verovatno imas mnogo losiju konfiguraciju sada, ali veruj mi ne zelis to da uzmes)
laptop.. lepo je imati laptop ako stalno putujes npr. jel putujes? da ti stoji kuci otvoren na stolu ... (jeste da zauzima manje mesta) ali kao sto su rekli za te pare... i jos jedno u vezi laptovova ... ako ti se nesto pokvari od hardveara... mozes da se ...
+pitas lepo posto se u skorije vreme konfiguracije prodaju sa operativnim sistemom (citaj Vista), koji dodaje jos nekih 15k dinara pitaj prvo jel ima ili nema.. mislim da nema potrebe da uzimas original OS (a ni da stavljas Vistu dok ne izadje bar jedan service pack, i da ti ne pojede 512 RAMa bzvz)
toliko o tome | |
|
| |
Superman Journeyman Otaku
Broj poruka : 1073 Godina : 38 Lokacija : Nis Datum upisa : 20.12.2007
| Naslov: Re: Da kupujem? Sre Feb 27 2008, 17:29 | |
| Cudno da niko ko postavi slicno pitanje ne kaze za sta mu treba racunar. Ja zam za desktop racunar sem u slucaju da ti je potreban notebook. Da sad prokomentarisem konfiguracije: Ja bi duplirao kolicinu rama jer bi sebi skratio muke sa zahtevnim programima ili u radu sa vise programa istovremeno... Pogotovo ako se odlucis za Vistu(ne daj boze). Proveri da li imas mogucnosti za adsl ili kablovski internet, jer ako imas nemas potrebe za 56k modemom. Za hard disk se nadam da nije Western Digital. Graficka je najgori izbor, ali nije problem ako ne igras komp. igre.... U vezi rezaca: Pise se Dual Layer(podrska za dvoslojni disk) a ne Dual Laser. I mozda da si navela marku rezaca... Sto se tice notebooka: Konfiguracija izgleda veoma dobro, ima bluetooth i jos jedan plus je sto ide bez OS-a, tako da je tvoj izbor koji OS hoces da imas. Ne svidja mi se samo to sto je baterija kratkotrajna(samo 6 celija). | |
|
| |
Ozren Gaidoku Senpai
Broj poruka : 1873 Godina : 1824 Lokacija : Srbija,Novi Sad Fav Anime : Akira,Code Geass,Byousoku 5cm,Death Note,Ergo Proxy,Gantz Datum upisa : 31.08.2007
| Naslov: Re: Da kupujem? Sre Feb 27 2008, 23:22 | |
| komp lap top je shit samo je dobar ako moras da ga nosis a neko putovanje ili nesto pa da ti je hitno za poso zna kom ga ownuje u svakom smislu | |
|
| |
Nynaeve Aes Sedai
Broj poruka : 1402 Godina : 34 Lokacija : Tar Valon Fav Anime : Naruto, Bleach, DBZ, Planetes,...... Datum upisa : 28.06.2007
| Naslov: Re: Da kupujem? Sre Feb 27 2008, 23:44 | |
| heh pa treba mi za igre tipa WoW, Devil May Cry (ako izadje 4. za komp) i tako... i za net (uglavnom za download)... A putujem cesto (tj. svaki put kad mogu (zbog skole))... Ne znam stvarno... mama mi kaze da je bolje da uzmem lap-top, a i meni je to zgodnije, jedino je problem cena.... planiram da potrosim oko 500 € (ako dobijem vise od 200 za rodjendan, onda vise ) | |
|
| |
Dunpeal Puro Otaku
| Naslov: Re: Da kupujem? Čet Feb 28 2008, 00:22 | |
| Iskreno niko ne moze da ti da pravi odgovor, to moras sama da odlucis jer jedino ti znas kako ce ti koristiti.
Ali kada vec pitas, pa da ti pomognem koliko mogu. Vidim da ne studiras, tako da ti mozda i nije potreban lap-top jer si jos u srednjoj, a kada krenes na studije lap-topovi ce evoluirati. Mada i za fax ti nije nesto potrenan komp, sem ako ne budes studirala negde dale od kuce i ne budes imala "neogranicen" pristup racunaru, kao sto ja imam na etf-u. Za tebe bi mozda najbolje bilo da kupis dobar desktop racunar, koj ce ti vredeti 2 godine bez upgrade-a nego neki lap-top koji ce biti prevazidjen za 6 meseci, max. A tu je i cesta neminovnost, koju ljudi cesto zaboravljaju, a sta ako se pokvari hardware.... | |
|
| |
Bahamut Akatsuki Bitch
Broj poruka : 359 Godina : 35 Lokacija : Modricha/RS Fav Anime : Berserk Datum upisa : 14.09.2007
| Naslov: Re: Da kupujem? Čet Feb 28 2008, 04:44 | |
| Kupi PS3 i dobar LCD + PSP | |
|
| |
SSJ_5 Sai Dai Rin
Broj poruka : 4173 Godina : 37 Fav Anime : One Piece Datum upisa : 23.06.2007
| Naslov: Re: Da kupujem? Čet Feb 28 2008, 05:16 | |
| Sve je vec recheno ... Znachi desktop ... | |
|
| |
| Naslov: Re: Da kupujem? Čet Feb 28 2008, 08:51 | |
| Pa i nije ... vidiš da bi joj Lap baš legao zbog putovanja ... u tom slučaju ne vredi da uzimaš notebook ispod 60ak hiljada pa možda čak i više ... (naravno bez operativnog sistema jer će te olindrati) ... za kvar hardvera nije nikakva frka pa čak i kad istekne garancija ...
A za Vistu ne znam šta to pričate ... ono ''videla žaba...'' Cista je odličan OS (koliko odličan može biti od Microsoft-a),lepo izgleda,radi brže od XPa,izašao je SP1 i 1GB rama (koji je džabe inače) je skroz dovoljno (ne i za zahtevnije igre).Takav isti hype je bio i za prelazak sa 98 na XP - s tim da je XP bio bolji od 98 više nego što je Vista od XP - realno šta su to novo i mogli da izmisle sem nove teme i ispeglane baze kernela koji sad reklamiraju kao ''sasvim novi''... | |
|
| |
Dunpeal Puro Otaku
| Naslov: Re: Da kupujem? Čet Feb 28 2008, 10:00 | |
| LOL Ja sam video vistu na delu, i kazem "Bezite dok jos mozete!!!". Kada sam to video, tek sam onda svatio polovinu viceva o visti, a i kada su mi govorili da si u visti vise gost nego admin user nisam svatao to toliko ozbilnjo dok mi nije zatrebalo da gasim procese. U sustini vista je samo novi produkt za microsoft da zaradi vise para, a da pri tom ne ucini rad laksim, vec komplikovanijim. A i 98 je zakon, i nema boljeg OS od 98, a sada imam XP samo zato sto moram, a ne sto hocu. A da ne davimo, onda uzmi Mac lap-top, i bice ok, iste (citaj vece) je snage kao desktop pc, a pri tom je laptop | |
|
| |
| Naslov: Re: Da kupujem? Čet Feb 28 2008, 20:20 | |
| Dunpeal zamolio bih te da se ne praviš pametan (drugarski) ne zbog toga što meni smeta nego zato što možeš nekom mlađem dati pogrešnu informaciju.Da bi se na Cisti osećao kao admin moraš da isključiš UAC (User Account Control) [dva klika mišem] i onda možeš da radiš šta god hoćeš.Win98 je najveći crap od OSa ikad napisan sem možda malo ispeglane SE verzije - XP je odličan - Vista je frizirani XP.Tako da ono što sam ti postovao na Games podforumu i dalje važi: sedi,malo čitaj jer sa tim predrasudama nigde nećeš stići što se tiče računara.Sve je ovo prijateljski savet.Pozz | |
|
| |
Iceman King Nothing
Broj poruka : 1356 Godina : 35 Lokacija : Novi Sad & New Vrbas Region... kako kade Fav Anime : Dragon Ball Z/GT Datum upisa : 14.01.2008
| Naslov: Re: Da kupujem? Čet Feb 28 2008, 20:46 | |
| Hmmmmmm... Nisam stručnjak al ako već imaš te pare za lap-top, a ljudi ti predlažu da uzmeš komp, onda nađi neki jači od tog koga si naveo... Mada bi ja uzeo lap-top... Zavisi od toga šta planiraš da radiš na njemu... Mada mi se dopada i Bahamutova varijanta | |
|
| |
Dunpeal Puro Otaku
| Naslov: Re: Da kupujem? Čet Feb 28 2008, 21:21 | |
| - Archangel ::
- Da bi se na Cisti osećao kao admin moraš da isključiš UAC (User Account Control) [dva klika mišem] i onda možeš da radiš šta god hoćeš.
Pa igranje poo Control Panel-u u tudjem racunaru nije moj fah, a i kada to iskljucis i dalje Vista pravi svoje cake. A pricaj sta hoces za 98SE a i sam znas da je to najbolji win koji je ikada postojao. I vecina ljudi koji stvarno koriste racunar zale sto su menjali za XP, ali morali su, i sada se svi opiru da predju na vistu. Mnogi cak odustaju od windows-a, pa prelaze na Linux ili Mac OS. | |
|
| |
normo Advanced Otaku
Broj poruka : 909 Godina : 33 Lokacija : Cetinje-Podgorica... Fav Anime : Monster,Death note,Mushishi... Datum upisa : 02.08.2007
| Naslov: Re: Da kupujem? Čet Feb 28 2008, 22:38 | |
| Windows uopste ne napreduje to je tacno cak se moze rec i da nazaduje i ja sam probao da predjem na Linux(najvise zbog sigurnosti)al nemogu nista sam da naucim(ono sa cim se ja mucim citav dan neko moze da mi pokaze za 3 minuta) fora je u tome da u Podgorici nema nijedan kurs za Linux (barem ja nisam cuo)i tako back to bad old windows... | |
|
| |
| Naslov: Re: Da kupujem? Pet Feb 29 2008, 06:14 | |
| E Normo si probao Ubuntu ??? Možeš da ga instaliraš u samom Windows-u (on napravi svoj folder i ako ti se ne svidi ti ga posle briši).Kad startuješ računar imaš običan dual-boot kao da imaš dva Windows-a.Evo ti link - program koji ga instalira zove se Wubi. http://wubi-installer.org/index.phpTakođe imaš forum o Ubuntu na srpskom ako ti je frka za engleski http://www.ubuntu-rs.org/forum/viewthread.php?tid=118I nemoj da ste glupi i ti i Dunpeal oko Windows-a,ajde please .... | |
|
| |
Dunpeal Puro Otaku
| Naslov: Re: Da kupujem? Pet Feb 29 2008, 12:05 | |
| Da ti ne radis u slicano u marketingskom timu kompanime microsoft?
I nisam glup lepo ti kazem, svi moji drugovi brisu win i instaliraju Linux, a cak i moji profesori i asistenti sa faxa nisu fanovi win, pogotovo ovi sto su na odseku za rti. | |
|
| |
| Naslov: Re: Da kupujem? Pet Feb 29 2008, 12:40 | |
| Dunpeal ne mogu više da pokušavam da ti otvorim oči jer se ponašaš kao Koštunica što je izgleda postala presudna karakteristika ovog naroda.
Nynaeve,ako poslušaš ovo glasanje grdno ćeš se zeznuti,a ti radi šta god hoćeš... | |
|
| |
Dunpeal Puro Otaku
| Naslov: Re: Da kupujem? Pet Feb 29 2008, 13:36 | |
| - Archangel ::
- Dunpeal ne mogu više da pokušavam da ti otvorim oči jer se ponašaš kao Koštunica što je izgleda postala presudna karakteristika ovog naroda.
Ne pratim politiku tako da ne znam kako se ponasa Kostunica. I niko ne moze da ti otvori oci sem sam sebi. Smo jos jedno pitanje? Ako je win toliko dobar zasto se Mac masovno koristi u i bivsim zemljama komonvelta? | |
|
| |
| Naslov: Re: Da kupujem? Pet Feb 29 2008, 14:38 | |
| Ti si dečko pobenaveo | |
|
| |
dragon13 Beginning Otaku
Broj poruka : 258 Godina : 39 Datum upisa : 24.06.2007
| Naslov: Re: Da kupujem? Pet Feb 29 2008, 22:52 | |
| cek za desk bi dala 16 000 a za lap 46 ??Tipicna zena katastrofa!!.znas nije logicno pljuni 46 lap ako nemas potrebe za njim s druge strane taj desk koji si ti ovde predlozila je najgora office masina sto definitivno ako se malo igras ili radis nesto zahtevnije nije dobro.Lap je cool ali to je dzekiranje nikad gore dobijes tolku procesorsku snagu i to zasta za winump ili da gledas neki film??neiskorisceno znaci.Lap ti je za poslovne ljud ili za one koji se prave pametni a nemaju pojma zasta bi ga koristili znaci cast izuzecima ali bespredmetno ti je
Pljuni brate mili tih 46 za neku stoku od kompa znaci i da se ne igras bar poseduj mogucnost | |
|
| |
Nynaeve Aes Sedai
| Naslov: Re: Da kupujem? Pet Feb 29 2008, 23:31 | |
| hehe OK, hvala na odgovorima.... necu uzeti ni jedan od ova dva.... znam jednog lika koji moze da mi sklopi dobru konfiguraciju, pa cu da vidim sa njim (ako uspem da ga nadjem XD) sad moze LOCK | |
|
| |
Ozren Gaidoku Senpai
Broj poruka : 1873 Godina : 1824 Lokacija : Srbija,Novi Sad Fav Anime : Akira,Code Geass,Byousoku 5cm,Death Note,Ergo Proxy,Gantz Datum upisa : 31.08.2007
| Naslov: Re: Da kupujem? Pet Feb 29 2008, 23:38 | |
| lock da ne predje u spam xD | |
|
| |
Dunpeal Puro Otaku
| Naslov: Re: Da kupujem? Sub Mar 01 2008, 10:25 | |
| A majke ti sto ti moras da ponavljas ono sto je neko pre tebe rekao? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Da kupujem? | |